Investește în sănătate pe 4 roți. Asigură-te că apa potabilă din autorulotă sau rulota ta este la fel de curată ca apa potabilă de acasă.

Sistemul de apă curată din rulote și autorulote este prinicipalul echipament de care trebuie să ne îngrijim pentru ca ieșirile memorabile cu cei dragi să nu ducă lipsă de absolut nimic. Iar pentru asta, cea mai eficientă lucrare de întreținere înainte de startul unui nou sezon de călătorii este igieniziarea profesională a sistemului de apă curată.

De ce este nevoie de o igienizare a sistemului de apă curată?

Cu siguranță, ai auzit foarte multă lume care recomandă să nu folosim apa din rezervorul de apă curată din autorulote pentru băut sau gătit. Dar care sunt motivele?

Gândește-te când ai umplut ultima dată rezervorul cu apă curată. În 85% dintre cazuri, apa rămâne în rezervor mai multe zile într-un mediu lipsit de lumină, cu ventilație limitată, și de cele mai multe ori, chiar lângă tubulatura care îți încălzește autorulota. Rezultatul? Combinația de umezeală, întuneric și căldură creează mediul perfect dezvoltării și reproducerii de bacterii, direct în sistemul de apă. Iar, în cele din urmă, sistemul de distribuție al apei din autorulotă îți contaminează apa din toată autorulota.

O altă problemă care apare în toate sistemele de apă din rulote și autorulote este calcarul. Probabil ai spălat vasele cu apă din rulotă, și ai observat că, deși paharele erau curate, oricât insistai, rămâneau niște urme ușor albicioase. Cauza? Depunerile de calcar. Acestea sunt cauzate de gradul de duritate al apei cu care alimentăm, iar nivelul de duritate diferă în funcție de fiecare sursă de apă în parte

Din fericire, odată cu tratamentele periodice de igienizare profesională a sistemului de apă, scapi definitiv de calcar și orice dubii ca: Apa din sistemul de apă curată este potabilă? Pot folosi apa din autorulote pentru gătit? Poate fi consumată apa din rulote și de copii? 

Ce presupune tratamentul de igienizare profesională a sistemului de apă?

 • Utilizarea de substanțe profesionale chimice bicomponente, folosite de către persoane instruite
 • Dezinfectarea și sterilizarea rezervorului prin eliminarea bacteriilor, microalgelor și a bifofilmului din sistemele de apă curată din rulote și autorulote
 • Decalcifierea întregului sistem de apă curată din rulote și autorulote 
 • Tratarea rezervorului de apă cu ioni de argint cu proprietăți antibacteriene (opțional)

*Odată cu igienizarea sistemului de apă, se va face și o decalcifiere a acestuia.  

! Important: Substanțele care se folosesc pentru aceste tratamente sunt substanțe chimice care se folosesc în regim special de către persoane instruite în aceste proces. Aceste substanțe sunt diferite față de kit-urile ready to use din magazinele de profil.

Vrei să vezi exact care sunt substanțele pe care le folosim și cum se realizează, pas cu pas, tratamentul de igienizare al sistemului de apă? 

Cum știi dacă trebuie să apelezi la serviciul de igienizare al sistemului de apă?

 • Dacă alimentezi mereu din surse de apă sigure, de la rețea – o dată pe an
 • Dacă alimentezi des din surse de apă nesigure (off camping – de la izvoare) – 2 ori pe an 
 • Dacă ți-ai cumpărat o rulotă / autorulotă SH – înainte de prima folosire / imediat după ce ai cumpărat-o 
 • Dacă ai o firmă de închirieri rulote / autorulote – tratamente de igienizare regulate / 2-3 ori pe an 

Prețuri pachete de igienizare a sistemului de apă

Pachet igienizare + decalcifiere 595 lei *TVA inclus
Pachet igienizare + decalcifiere + ioni de argint770 lei *TVA inclus
*toate consumabilele sunt incluse în preț


Investește în sănătatea ta și a celor dragi în călătoriile pe 4 roți și bucură-te de experiențe de neuitat împreună. Vino la sediul XGO Camping din Luna de Sus, strada Mihai Eminescu, Nr.454A și beneficiază de serviciul de igienizare completă a sistemului de apă curată din rulote și autorulote. 

Nu transformăm noi apa în vin (încă), dar te asigurăm că îți transformăm apa așa-zis curată în apă cu adevărat curată!

Persoană de contact – Cosmin Man, director tehnic XGO Camping

Telefon: 0374 480 040

Email: cosmin.man@xgoautorulote.ro

  Vrei să primești mai multe detalii despre acest serviciu? Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

  Cort camping | Corturi auto si rulote | Marchize
  Logo
  Înregistrare
  Compară produse
  • Total (0)
  Compară
  0
  Open chat
  Salut! 👋
  Cu ce te putem ajuta?
  WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner
  Coș