Ai grijă de tine, cei dragi și casa voastră pe 4 roți. Verifică-ți sistemul de gaz din autorulotă și asigură-te că ești mereu în siguranță.

Da, călătoriile pe 4 roți sunt experiențe de neuitat pe care le iei cu tine o viață întreagă. Însă, ca să te asiguri că ai parte de călătoriie chiar memorabile (în sensul bun al cuvântului), este important să te asiguri că sistemul de gaz din autorulota ta este în perfectă stare de funcționare.

De ce este nevoie de verificare regulată a sistemului de gaz?

Un sistem de gaz defect sau întreținut defectuos poate duce la probleme grave, cum ar fi scăderi de presiune, scurgeri de gaz sau, cel mai grav, explozii. Prin urmare, este crucial să verifici în mod regulat sistemul de gaz al autorulotei tale și să îl întreții corect, astfel încât să fii sigur că te bucuri de călătoriile tale, fără griji.


Uzura îți afectează furtunurile, fitilele și ramificațiile din autorulotă. 

Uzura este provocată de vibrațiile vehicului în timpul mersului, iar aceste vibrații duc la slăbirea etanșeității unui fiting de gaz. Cât de repede se întâmplă asta? În funcție de intensitatea vibrațiilor și calitatea drumurilor pe care le frecventezi. 

Instalarea defectuoasă a sistemului de gaz

Fie că vorbim de fileturi, armături, boilere, încălzitoare sau chiar aparatele casnice alimentate de gaz, singura metodă sigură prin care poți să îți dai seama dacă ai scăpări de gaz în autorulota este testul de verificare de al sistemului gaz.


Verificarea regulată a sistemului de gaz te asigură că te încadrezi în cele 2 normative internaționale cu privire la siguranță în vehiculele de agrement.

EN1949 – valabil in Uniunea Europeană

G607 – specific pieței Germane

Aceste normative descriu cum trebuie să fie făcută o instalație de gaz într-un vehicul pentru agrement și cum trebuie să fie testate.

*Deși în România, autorizația de funcționare a sistemului de gaz în parametrii optimi nu este cerută de către inspectorii RAR și ITP, odată ce ieși cu autorulota în străinătate, aceasta ți se va cere atât de către polițiști, cât și în unele campinguri de rulote și autorulote.


Ce presupune serviciul de verificare al sistemului de gaz?

 • Utilizarea unui sistem profesional certificat cu verificare metrologică de către specialiști 
 • Verificarea și detectarea eventualelor scăderi de presiune din sistemul de gaz
 • Eliberarea certificatului de testare și a unui buletin de analiză privind etanșeitatea instalației de gaz
 • Autorizarea oficială de funcționării a instalației de gaz (valabilitate 1 an)


Prețul pachetului de verificare al sistemului de gaz

Pachet verificare sistem gaz300 lei *TVA inclus

*eliberarea certificatului de autorizare este inclusă in preț


Ai grijă de tine și cei dragi în călătoriile voastre pe 4 roți și bucură-te de experiențe de neuitat împreună. Vino la sediul XGO Camping din Luna de Sus, strada Mihai Eminescu, Nr.454A și beneficiază de serviciul de verificare a sistemului de gaz din rulote și autorulote.

Persoană de contactCosmin Man, director tehnic XGO Camping

Telefon: 0374 480 040

Email: cosmin.man@xgoautorulote.ro


  Vrei să primești mai multe detalii despre acest serviciu? Completează formularul de mai jos și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

  Cort camping | Corturi auto si rulote | Marchize
  Logo
  Înregistrare
  Compară produse
  • Total (0)
  Compară
  0
  Open chat
  Salut! 👋
  Cu ce te putem ajuta?
  WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner
  Coș